Workshops Gilde Opleidingen Venray

Dinsdag 30 januari jl. mochten we weer een 3-tal workshop verzorgen bij de Gilde Opleidingen in Venray voor de leerlingen van afdeling Zorg en Welzijn.

 

De workshops stonden in het teken om de leerlingen van Zorg en Welzijn, kennis te laten maken met zowel rolstoeldansen als rollator-zitdansen. Alle workshops begonnen met het voorstellen van wie wij zijn als groep en met het laten zien wat het dansen inhoudt. Daarvoor lieten we ze kennis maken met de Engelse Wals en de Quickstep in zowel de combi- als duovorm.

 

Na deze opening en uitleg over techniek en hoe een dansrolstoel is opgebouwd, mochten de leerlingen en docenten het zelf gaan proberen. Eerst nog aarzelend om mee te doen, maar eenmaal op de vloer werd iedereen als snel enthousiast. Ook kregen ze door dat het heel wat techniek bij het dansen komt kijken en ook dat de beheersing over de rolstoel nogal wat oefening vergt.

 

Na de les van techniek en het zelf uit proberen, werd er nog uitleg gegeven over het rollator- en zitdansen. Wat kan wel en wat kan niet met een rollator en hoe wissel je het lopend dansen af met zitdansen.

 

Als afsluiting werd er nog de Afrikaan Hip Hop aangeleerd, waarbij ze de keuze hadden tussen het dansen in een rolstoel of als loper. Ook werd er nog een zitdans met attribuut, in dit geval een sjaaltje, gedanst.  

 

Tussen de middag werden we goed verwend met een heerlijke lunch en ook tijdens het dansen door kwamen we geen koffie, thee en water tekort.

 

Het was weer leuk en mooi om deze workshops te verzorgen en de leerlingen gaven aan het ook erg leuk te hebben gevonden en gaven aan dat het toch lastiger was als dat het leek.

 

Hopelijk dat we volgend jaar weer nieuwe leerlingen van Zorg en Welzijn mogen laten ervaren wat rolstoeldansen inhoud.