Workshops Gilde Opleiding Venray

Na een tijd van corona en door ziekte hebben we woensdag 22 juni een drietal workshops mogen verzorgen bij de Gilde Opleidingen in Venray, afdeling zorg en welzijn.

In de ochtend stonden twee workshops op het programma en in de middag nog een. De workshops bestonden uit het laten zien wat het rolstoeldansen is d.m.v. het dansen van de Engelse wals in zowel de combi- als duovorm. Tevens werd er uitleg gegeven over het rolstoeldansen, de techniek die er bij komt kijken, de houding welke belangrijk is en de verschillen in de diverse rolstoelen en sportrolstoelen. Daarnaast konden de leerlingen zelf aan de slag om te ervaren hoe het is om in een rolstoel te dansen en of als staande partner. Na het ervaren van de techniek werd de Afrikaan Hip Hop aangeleerd, waarbij de keuze aan de leerlingen was, om deze in een rolstoel mee te dansen of als staande partner.

Naast het rolstoeldansen werd er ook uitgelegd wat er mogelijk is met rollator- en zitdansen. Waarbij een dans met een rollator en rolstoel een beeld gaf hoe het eruit ziet als je danst met een rollator. Daarna volgde nog een zitdans, de Sirtaki, die op het eerste oog misschien makkelijk lijkt maar soms toch moeilijk is om uit te voeren.

Tussen de middag werden we goed verzorgd en verwend met een heerlijke lunch.

Het was fijn om deze workshops weer te mogen en kunnen geven en zo de leerlingen kennis te hebben mogen laten maken met het rolstoeldansen en het rollator-zitdansen. Hopelijk dat ze wat tips vanuit deze workshop meenemen in de praktijk. Wij vonden het in ieder geval leuk om dit weer te mogen laten zien en om te laten ervaren dat je in een rolstoel of met een rollator ook kunt genieten van dans en muziek.

Hopelijk tot een volgende keer!