Demonstratie Zonnebloem Kessel

Afgelopen zaterdag mochten wij een demonstratie rolstoeldansen en rollator-/zitdansen organiseren bij de leden van de Zonnebloem in Kessel.

 

Nadat iedereen mooi op tijd in Kessel was, kon rond 14.00 uur de demonstratie beginnen. Na het voorstellen wie Roll for Fun is en wat er een beetje van de middag verwacht kan worden, opende we de demonstratie met de Engelse Wals groepsdans. Daarna lieten we wat Ballroom dansen zien in zowel de combi- als duovorm, met daarbij de uitleg waarom de staande partners voor het duodansen ook meedansen in de rolstoel.

 

Na het laten zien van de dansen, mochten de deelnemers het zelf proberen met een Engelse Wals gedanst met de rollator. Dat na uitleg toch moelijker bleek dan gedacht, maar zeker wel met het nodige lachen. Ook dat is dansen en vooral het plezier hebben van bewegen op muziek. Na het rollatordansen was er ruimte voor Els om samen met een bezoeker in een ADL-rolstoel te dansen, waar de bezoeker zichtbaar van genoot. Ook laat dit zien dat iedereen kan dansen, jong en oud maar ook ongeacht welke rolstoel dat je hebt. Na het eerste blok afgesloten te hebben met de Afrikaan Hip Hop konden we genieten van een pauze.

 

Tijdens deze pauze, werden we ruim voorzien van koffie/thee met een lekker stuk appeltaart (sommige wel twee stukken). Er was dus goed voor ons en de bezoekers gezorgd.

 

Na de pauze en na het dansen van de Lento, gingen we verder met de Oud-Hollandse dansen. Na het laten zien van de Veleta in het rolstoeldansen, was het daarna de beurt om deze dans uit te voeren met de rollator. Ook deze ging gepaard met het nodige lachen. Na deze dansen was het de beurt aan de zitdansen. Eerste de dans met lichtballen en daarna de rozenwals, een dans met doeken. Ook nu werd er volop meegedaan en mee gedanst. De middag sloten we af met de Sirtaki uitgevoerd als zitdans.

 

Het was een leuke, gezellige demonstratie en middag waarop naast het dansen ook het plezier centraal stond. Wij hebben er in ieder geval erg van genoten.

 

Mogelijk tot een volgende keer!

 

 

Els en Sabrina