Demonstratie KBO Leunen

Op dinsdag 14 januari jl. mochten wij een demonstratie rolstoeldansen verzorgen bij de KBO in Leunen.

 

De demonstratie, welke goed bezocht was, begon om 14.00 uur. Na een kleine voorstelronde over wie Roll for Fun is en wat het rolstoeldansen inhoudt, konden we laten zie hoe het dansen eruit zag. We namen de bezoekers mee in allerlei verschillende vormen van dansen. Van de Engelse Wals Flashmob tot aan de Afrikaan Hip Hop en van de Engelse Wals tot aan de Tango. Ook dansten we de Cha Cha als Latijnse dans en de Sint Bernardwalz als Oud Hollandse dans. Kortom een heel gevarieerd dansaanbod en waarbij de verschillende vormen, duo, combi en rollator-zitdansen, aan bod kwamen. Ook de zitdans de Sirtaki werd goed meegedaan door de aanwezige. Tussen het dansen door was er gelegenheid voor het stellen van vragen en mochten ze, indien ze wilde, zelf ervaren wat het is om in een rolstoel of met rollator te dansen.

 

De middag en onze demonstratie sloten we af met de dans met het doek met lichtballen. Na een gedicht over dansen, werd daarna het zaallicht gedempt waardoor de dans nog mooier uitkwam. Een stilte volgde en na de dans een groot applaus.

 

Het was een gezellige en leuke middag vol dans en plezier. Mogelijk tot een volgende keer!

 

 

Groetjes Els en Sabrina