Demonstratie KBO Grashoek

Eind vorig jaar werden we benaderd door de KBO in Grashoek met de vraag of we voor een informatieve middag demonstratie rolstoeldansen konden verzorgen.

Hier gehoor aan gegeven, vond dinsdag 21 mei jl. de demonstratie plaats in de Ankerplaats in Grashoek.

 

Deze middag was er een mooie groep toeschouwers aanwezig bestaand uit KBO leden en mensen uit de naast gelegen dagopvang en natuurlijk de dansers van Roll for Fun. De vloer was ruim en we hadden alle plek om te dansen.

 

De demonstratie werd na het openingswoord, geopend met de Engelse Wals gevolgd door meerdere Ballroom dansen in zowel de combi- als de duovorm. Beide vormen werden uitgelegd en ook vragen over de rolstoel werden beantwoord.

 

Naast de Ballroom dansen lieten we ze ook de Oud-Hollandse dansen, in de vorm van de Velata zien en verschillende groepsdansen. Daarnaast werd er door een aantal actieve leden de tango gedanst en konden daarna nog meer aanwezigen mee doen met een heuse wisseldans, die niet helemaal verliep zoals hij moest lopen, maar wat wel zorgde voor veel plezier en lachende gezichten. Ook dat is plezier hebben in dansen.

 

Na een korte pauze ging we verder met de demo en kwam o.a. ook het rollatordansen en zitdansen aan bod. Een aantal leden deden mee met de Engelse Wals uitgevoerd met de rollator en na al het harde dansen, was er op het einde tijd om twee zitdansen te doen. De Rozenwals (met doekjes) en de Sirtaki en ook nu bleek dat links-rechts-voor en achter toch soms moeilijker is dan gedacht.

 

Het was een leuke demonstratie en de reacties waren allemaal vol lof en positiviteit.

Mogelijk tot een volgende demonstratie!