Dansweekend in de Moer, 15, 16 en 17 februari

Afgelopen weekend zijn de dansers van Roll for Fun neergestreken in de Moer, een klein plaatjes onder de rook van Kaatsheuvel, dit om te werken aan een nieuwe dans, die gepresenteerd zal worden op de aankomende Showdance wedstrijd in Meerlo. Naast het werken aan de nieuwe Showdance stond ook de gezelligheid voorop en het samen zijn met de dansers onder elkaar.

 

Het idee voor dit weekend ontstond vorig jaar zomer. Na wat brainstormen werd het idee in de groep overlegt en werd er een datum geprikt en de accommodatie werd vastgelegd. Er werd maandelijks een bedrag gespaard door de leden en een mede-instructeur en een kok werden gevraagd om ons in dat weekend te komen ondersteunen.

 

Vrijdag 15 februari, de eerste dag van het weekend vol dans, eten en gezelligheid. Vergezeld door een lekkere winterzon kwam voor en na iedereen aan bij de aangepaste groepsaccommodatie de Moerderij.

 

Nadat de ruimte was verkend, de kamers opgezocht, de bedden opgemaakt en iedereen zich had geïnstalleerd, kon na koffie/thee met een lekker stuk vlaai ter ere van het 40-jarige huwelijk van Leo en Marga, het weekend echt beginnen.

 

De muziek voor de nieuwe dans hadden we al ruim van te voren uitgezocht en ook de attributen waarmee we de dans zouden gaan invullen waren geregeld. Welk liedje en welke attributen, dat houden we nog even geheim tot de Showdance wedstrijd op 22 juni a.s.. Om tot ideeën te komen hoe we de dans gingen opbouwen en invullen was het van belang om eerst naar de muziek, het lied en de tekst te luisteren. De vraag was of we de tekst letterlijk wilde oppakken of dat we het op een leuke manier gingen invullen, aangezien onze muziekkeuze een aanstekelijk en afwisselende ritme heeft. De groep koos voor de vrije interpretatie van het liedje en te gaan voor het afwisselende ritme en voor de leuke invulling. Hierna konden we al langzaam beginnen met wat vrije bewegingen op de muziek waardoor een patroon ontstond wat we in de dans zouden terug laten komen. Na een voorzichtig maar goed begin, werd de avond rond 21.15 uur afgesloten wat betreft de dans. Een gezellig samenzijn in de avond, bijpraten of vroeg naar bed, alles was mogelijk.

 

De volgende dag was het vroeg dag voor het ontbijt, wat heerlijk verzorgd was. Rond 10.00 uur begonnen we met de eerste invulling van de dans. Luisteren naar de muziek, plaats bepaling, bewegingen en gevoel. Alles viel samen en langzaamaan ontstond het eerste blok van de dans. Na de lunch hadden we even pauze en werd er gewerkt aan de Showdance dans voor Jolanda en Henk. De rest van de groep kon even rusten of lekker even een wandeling maken in het nog steeds zonovergoten de Moer.

 

Aan het einde van de middag, pakte we hetgeen we vrijdagavond en zaterdagmorgen geoefend hadden terug op en gingen we de dans nog verder uitwerken en kreeg de dans langzaam zijn vorm. Ook de attributen kregen een rol en kon er mee gewerkt worden. Na wederom een zeer goed verzorgde maaltijd en na even uitbuiken, gingen we verder waar we tot nu toe gebleven waren en kwam er weer een stukje muziek en dans bij, wat gaaf!

 

Zondagmorgen, na het ontbijt hebben we de dans, die al bijna helemaal af was, helemaal af gemaakt tot het einde. En wat zat hij er nog goed in bij iedereen, echt fijn om zo met zijn allen te kunnen samenwerken aan een dans, een proces, met ieders inbreng en kijken naar ieders mogelijkheden. Om half 2 kregen we toeschouwers van de eigenaresse van de groepsaccommodatie met haar twee kinderen en konden we laten zien hoe hard we gewerkt hadden in het weekend en wat hebben ze ervan genoten net als wij dat hebben gedaan.

 

Het was echt een top weekend! Helaas konden niet alle dansers erbij aanwezig zijn, maar ze zullen in de lesavonden helemaal bijgespijkerd worden in de dans. De groep hoopt dan ook dat ze er 22 juni bij zullen zijn en kunnen mee dansen.

 

De basis dans staat en hoe! We gaan nu in de lessen de dans verder uitwerken, finetune en het tot een mooie resultaat maken. Het eindresultaat is te zien tijdens de Showdance wedstrijd op 22 juni a.s. in Meerlo.

 

We willen iedereen bedanken die dit weekend tot een geweldig weekend heeft gemaakt. De dansers, de mede-instructeur, de kok en de beheerders van de Moerderij in De Moer, een geweldig aangepaste voorziening en hulp is nooit tevergeefs gevraagd.

 

Het was TOP!

 

Liefs Els en Sabrina