Demonstratie Fanfare Eendracht Meerlo

Fanfare Meerlo geeft jaarlijks een nieuwjaarsconcert, maar in 2019 zou dit plaats vinden in een ander jasje. Het gekozen thema was “Let’s Dance”.

 

Hiervoor werden verschillende dansers uitgenodigd om eventueel hun medewerking hier aan te verlenen, zo ook de rolstoeldansers van Roll for Fun. Na overleg besloten we met een viertal deel te nemen gezien de beperkte ruimte die beschikbaar was. Een hele uitdaging want we zouden voor het eerst op live muziek dansen.

 

De Fanfare had aangegeven om voor ons een Weense wals en Veleta in gedachten te hebben, samen met senioren Ballroom dansers. Na overleg met hun besloten we de Weense wals in twee gedeelten te dansen, zodat we de ruimte konden gebruiken en elkaar zo niet voor de voeten/wielen te dansen. Andere optredens waren o.a. van jongeren dansgroep Star Dancers, Line Dansers en koren.

 

Het ging allemaal prima en er was veel bijval van het grote aantal toeschouwers. Geslaagd en voor herhaling vatbaar, als was het wel even wennen, maar de dirigent speelde op alles goed in.

 

Na een bedankje met bloemen kijken we terug op een geslaagd optreden, mogelijk weer?