Demonstratie vrijwilligers Zonnebloem Horst a/d Maas

Woensdag 19 september mochten wij een korte demonstratie verzorgen voor de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Horst aan de Maas.

 

De demonstratie bestond uit zowel het laten zien van dansen, uitleg wat het rolstoeldansen inhoudt en was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Van deze laatste werd goed gebruik gemaakt.

 

De dansen waarmee ze, tijdens deze demo, kennis hebben kunnen maken, varieerde van de Engelse Wals tot aan de Tango en ook de Rumba kwam voorbij. Daarnaast werden ook nog de verschillende groepsdansen en Oud-Hollandse dansen gedanst. Ook mochten ze zelf ervaren wat het is om in een rolstoel te dansen en werd op het einde bij de Sirtaki de coördinatie van iedereen goed getest. Links-rechts blijft soms lastig en ook de variatie in langzame en snelle bewegingen liep niet helemaal soepel. Maar desalniettemin heeft iedereen meegedaan en hebben de vrijwilligers zo ook een stukje zitdans mogen ervaren.

Ook hierover kwamen veel vragen en dat deze mogelijkheden er zijn was zeker onbekend, net als het rollatordansen.

 

Het was een leuke demo met veel gestelde vragen en we hopen dat we een goed beeld hebben kunnen geven van wat het rolstoeldansen inhoudt en welke mogelijkheden er zijn. De vrijwilligers kunnen deze ervaring meenemen naar zowel de activiteiten die ze organiseren maar ook naar hun leden en ook andere vrijwilligers die er niet bij konden zijn.

 

We hopen dat iedereen ervan heeft genoten, wij in ieder geval wel.

 

Mogelijk tot een volgende demo!