Open dag dorpsdagvoorziening Maasbree

Vandaag, 1 juli, hield dorpsdagvoorziening Maasbree een open dag. Op deze dag zitten ze 2 jaar op deze nieuwe locatie en iedereen was uitgenodigd om tijdens deze open dag een kijkje te komen nemen.

 

De open dag begon om 12.00 uur en duurde tot 16.00 uur en de bezoekers werden getrakteerd op diverse optredens van o.a. het

rollator-/zitdansen in combinatie met het rolstoeldansen, Frans Wijnen – troubadour en Vocalgroep Brits. Verder lieten bezoekers en vrijwilligers veel van hun activiteiten die daar plaats vinden zien.

 

Wij van Roll for Fun mochten samen met de deelnemers van het rollator-/zitdansen op deze middag een drietal demonstraties verzorgen van ongeveer 20 minuten per keer. Een mooie combinatie van de mogelijkheden in het rollator en rolstoeldansen. Verschillende dansen kwamen aan bod zoals o.a. de Engelse Wals en de Weense Wals die beide in verschillende combinaties werden uitgevoegd. Ook het zitdansen kwam aan bod en ook hier konden we laten zien wat de mogelijkheden zijn zoals o.a. een dans met sjaaltjes. Ook dansten we de Sirtaki, die door zowel jong en oud, rolstoelgebruiker, rollatorgebruiker of staande partner, gedanst kan worden. Het publiek was enthousiast en deed langs de kant spontaan mee.

 

Ondanks het mooie weer buiten was het binnen gezellig druk en hebben we veel mensen mogen laten mee genieten van de diverse mogelijkheden in het dansen. Ook werden we door de vrijwilligers van de dorpsdagvoorziening goed voorzien van drinken en kregen we soep met broodjes aangeboden.

 

Het was een gezellige, leuke en ontspannende demonstratie en we hopen dat er zich voor deze activiteit meer deelnemers gaan melden. Op deze middag hebben we in ieder geval weer heel wat mensen kunnen bereiken en laten zien dat dansen voor iedereen mogelijk is.