Kerstviering 2017

14 december, de laatste les van ons dansseizoen. Deze laatste les stond in het teken van onze jaarlijks terugkerende Kerstviering. Wat de avond ons ging brengen was voor iedereen nog een verassing. Wat we wel wisten was dat we niet voor 19.30 uur in de zaal terecht konden en dat we een bordje/schaal, niet te groot, niet te klein en niet te diep moesten meebrengen. De vorm en het materiaal van het bord mocht van alles zijn, behalve van hout.

 

Nadat we ons in de voorportaal van de zaal verzameld hadden, gaf Els uitleg wat we deze avond konden verwachten. Bij

binnenkomst werden we getrakteerd op warme chocolademelk of een kopje thee en heerlijk kerstbrood. Iedereen kon hierna een plek opzoeken en met op de achtergrond kerstmuziek, was de avondinvulling duidelijk, we mochten aan de slag om een

kerststuk te maken.

 

Els had Janneke Janssen uitgenodigd, die ons deze hele avond ging begeleiden. Zij had een diversiteit aan groen en attributen meegenomen die we allemaal mochten gebruiken. Van houtsnippers tot aan takken, van gouden, zilver tot aan groene, rode of roze kerstballen, groot of klein en van rode tot zalmkleurige bloemen, keuze genoeg en voor ieder wel iets te vinden. Na uitleg over het opbouwen van een basis kerststuk en wat weetjes over bepaalde technieken werd er ijverig gewerkt. Er ontstonden leuke basisstukken en het kreeg steeds meer vorm, ieders creativiteit werd hierbij gestimuleerd wat een diversiteit aan kerststukken opleverde. De één een wat bescheiden stukje, de ander iets uitbundiger, de een kleurrijk, de andere iets ingetogener.

 

Na al deze creativiteit kon het eindresultaat van iedereen bekeken worden en werden ze op de gevoelige plaat vastgelegd. Onder het kerststuk maken door kon er ook nog genoten worden van wat lekkere kerstsnoepjes en ieder kon nog wat te drinken bestellen.

 

Na een ijverige en creatieve avond en na het uitdelen van kerstwensen in de vorm van kerstkaarten, een Roll for Fun theelichtje en een zeepje in de vorm van een kerstboom, ging iedereen naar huis met een mooi kerststuk en de gekregen kerstwensen.

 

Els dank je wel voor de organisatie en het was een zeer geslaagde en leuke avond.

 

Namens Roll for Fun, wensen wij iedereen hele fijne Kerstdagen toe en een goed, gelukkig en vooral swingend 2018! 

 

Els en Sabrina.