Demonstratie stichting de Noabere

Onlangs werden we benaderd door Stichting de Noabere uit Grubbenvorst of wij een demonstratie wilde geven. Stichting de Noabere biedt zorg aan jong volwassenen met een verstandelijke of een meervoudige beperking in dagbesteding en bij het logeren. Voor zowel de bezoekers als de medewerkers mochten we deze demonstratie geven en ze zo een klein beetje kennis laten maken met het rolstoeldansen.

 

Bijna de hele dansgroep was tijdens deze middag aanwezig. De iets wat kleine vloer zorgde voor ons voor een uitdaging om hierop de dansen te laten zien. Met een beetje improviseren en in kleine groepen dansen konden we toch de verschillende stijlen laten zien en zo een mooi beeld van het rolstoeldansen geven. De groepsdansen zoals de Engelse Wals flashmob, de Afrikaan Hip Hop en de Ierse dans, maar ook de Engelse Wals en de Quickstep mochten niet ontbreken. Er werden zelfs goede vragen gesteld zodat ze ook inhoudelijk meer van het wel en wee te weten kwamen. Een aantal bezoekers konden de muziek niet weerstaan en wilde zelf ook dolgraag meedansen, natuurlijk werd hier gehoor aan gegeven en wat hebben ze ervan genoten.

Er werd ter afsluiting zelfs om een groepsdans gevraagd, die werd ingevuld met een zit dans, de “Sirtaki”, zodat ook echt iedereen mee kon doen op eigen niveau.

 

De demonstratie sloten we af om gezamenlijk te genieten van de aangeboden koffie en thee, waarbij nog veel reacties los kwamen. Het was voor ons als groep weer een heel nieuwe ervaring, maar zeker een leuke en mooie middag.

 

Begeleiding en bezoekers bedankt voor de spontane en warme ontvangst.