Demonstratie zorgcentrum Sint Jozef Meijel

Ieder jaar worden we uitgenodigd om een demonstratie te mogen geven bij Sint Jozef zorg en welzijn in Meijel. Zo ook dit jaar op Hemelvaartsdag. Een mooi en lekker zonnetje is ons altijd toevertrouwd als we richting Meijel afreizen om de bewoners en bezoekers een mooie middag te gaan bezorgen vol met dansplezier.

 

Om 15.00 uur konden we de demonstratie beginnen met de diverse groepsdansen en verschillende Ballroomdansen in zowel de duo- als combi uitvoering. Het eerste blok sloten we af met de St. Bernhardwals waarmee de bewoners actief mee konden doen. Hier werd door een aantal bewoners gehoor aan gegeven, zowel in een rolstoel, met rollator of lopende aan de hand. Na eerst een ronde uitleg en oefenen, kon er daarna gedanst worden op muziek. Veel herkenning en goede herinneringen kwamen terug bij de bewoners.

 

Na een korte pauze konden we starten met het tweede blok. Ook nu kwamen er verschillende groepsdansen voorbij evenals de Latin dansen. Vanwege het warme weer werd het programma iets ingekort op verzoek van de leiding activiteiten, maar niet voordat we met de bewoners en bezoekers een nieuwe zitdans hadden gedanst, de Sirtaki. De muziek zorgde ervoor dat iedereen, klein en groot, jong en oud, mee begon te dansen en te bewegen, ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen mogelijkheid.

 

Het was weer een leuke en mooie demonstratie en ook nu hebben we de bewoners en bezoekers kunnen laten meegenieten van het rolstoeldansen.

 

Tot volgende jaar!