Workshop Gilde Opleiding Venray

Rolstoeldansles

 

Vrijdagochtend 21 April hebben wij als leerlingen van helpende zorg en welzijn gilde de dansers van rolstoeldansgroep Roll for

Fun mogen ontvangen, de meeste van onze klas vonden het een erg leuke ervaring om dit eens mee te maken. We hebben geleerd hoe het is om zelf in een rolstoel te dansen maar ook om met iemand te dansen die in een rolstoel zit. Verder was

het qua tijd prima te doen, het duurde niet te lang en niet te kort J. Ik denk persoonlijk dat wij als klas meer respect hebben gekregen voor mensen in een rolstoel, we zagen dat deze mensen gewoon echt altijd in een rolstoel zitten en gewoon echt nooit meer kunnen lopen dat doet ons echt wel wat.

 

We willen als HZW2A jullie heel erg bedanken voor de gezellige en leerzame ochtend maar ook veel succes wensen in de toekomst!

 

***

 

Hallo,

 

Wij hadden vandaag rolstoel dans met onze klas. Het was een leuke ervaring omdat je alle functies een keer hebt mee gemaakt, en je zelf ook weet hoe het is om in de rolstoel te dansen en om de rolstoel danser te begeleiden.

 

We hebben er van genoten.

 

Groetjes Sharon en Danielle

 

***

 

Toen we te horen kregen op school dat we in onze toets week moesten gaan rolstoel dansen, vonden we het allemaal wel een beetje raar. Maar toen we eenmaal op school kwamen hoorde we al gezellige muziek en zagen we al mensen dansen.

 

We hebben geleerd hoe je iemand tijdens het dansen naar voren moet duwen en moet draaien. Dit was erg gek om te doen, maar het ging na een tijdje wel gemakkelijker. We vonden het super leuk om te zien hoe hun zo dansen en plezier met elkaar hebben. Wij hopen ook dat jullie dit nog lang kunnen doen.

 

Demi

 

***

 

Wij vonden de rolstoeldans erg leuk en leerzaam. Wij hadden er niet van verwacht dat het begeleiden van de persoon in de rolstoel zo moeilijk zou zijn.

 

Wij hebben er veel van geleerd en het is super leuk om rolstoeldans te doen. Het is ook leuk voor de mensen met een handicap zo kunnen hun toch nog een sport beoefenen.

 

Lia

 

*** 

 

Klas

2 B:

 

Wij vonden het een leuke interessante ervaring, Zo zie je hoe moeilijk het is om in een rolstoel te bewegen. Het is leuk om te zien hoe mensen hun hobby dansen kunnen doen met een beperking. We vonden het leuk dat we het zelf konden ervaren door zelf plaats te nemen in een rolstoel.

 

groetjes Louka, Chantal, Lotte en Jill

 

***

 

Wij vonden het een interessante activiteit. Het is leuk om mee te maken dat mensen die in een rolstoel zitten toch nog plezier kunnen hebben met bewegen. Ook is het goed dat ze nog kunnen bewegen.

 

We zijn er meer van bewust nu dat deze mensen hier hun energie insteken.

 

Maureen, Kikki en Nikitawij

 

***

 

Vonden het leuk om te zien hoe hun toch nog konden bewegen ondanks ze een beperking hebben. het was ook super leuk om zelf te ervaren hoe het is om in een rolstoel te dansen. Al met al, leuke ochtend.

 

groetjes Lisanne, Merlin en Stan

 

***

 

Wij vonden het heel leuk, in het begin dachten we wat is dit en wat kunnen we verwachten. Maar wij vonden het heel leuk en zouden het best een keer vaker willen doen!

 

Loeka J, Oumaima, Naziha en Rebecca 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0