Demonstratie zorgcentrum St. Jozef Meijel

Ook dit jaar waren we door zorgcentrum St. Jozef in Meijel uitgenodigd voor het verzorgen van een demonstratie. Ditmaal op zaterdag 9 januari jl.

 

De ruimte was goed gevuld met bewoners en vrijwilligers en nadat wij ons ruim van tevoren hadden verzameld, kon rond de klok van 15:00 uur onze demonstratie beginnen.

Met eerst een voorstel opening om daarna met de eerste groepsdans, de Engelse Wals, te beginnen. Na deze groepsdans, volgde er diverse Ballroomdansen in zowel de combi- als duovorm. Ook de Samba mocht bij de Latin dansen niet ontbreken. Na drie kwartier gedanst te hebben, was het even tijd voor een korte pauze. Na de pauze kon het tweede blok beginnen met de Indonesische dans compleet met bloemenkrans. Na deze opening volgde er nog meer groeps-, en Oud Hollandse dansen.

 

Naast dat wij zelf hebben kunnen laten zien wat het rolstoeldansen inhield, mochten de bewoners en vrijwilligers ook zelf mee dansen, waar enthousiast op gereageerd werd. De Veleta werd uitgelegd en daarna gedanst. Helemaal goed ging het niet, maar de pret was er niet minder om en iedereen had dan ook enorm dansplezier. Daarnaast werd nog de hakke-teen dans aangeleerd en ook hierbij blijkt toch maar weer dat ook al ziet de dans er op het eerste oog makkelijk uit, hij blijkt toch lastiger dan het eruit ziet. Maar ook hier werd met veel plezier gedanst en dat is het belangrijkste. De bewoners, vrijwilligers en familieleden deden spontaan mee en genoten.

 

De hele demonstratie werd afgesloten met de dans Beleving. Doordat het buiten al wat schemerig was, kwam deze dans met doek en de lichtjes mooi tot zijn recht en hebben ze deze dans ook een keer mogen zien en beleven. Andere jaren waren we te gast in de zomermaanden wat niet mee werkte aan het effect van de dans.

 

Wij en alle aanwezigen hebben een gezellige en leuke middag gehad. Mooi om dit te mogen doen voor de oudere mensen die zichtbaar genoten van het dansen en de muziek.

Je ziet hoe ze meedeinen op de maten van de muziek en bij sommige dansen zie je meteen herkenning. Mooi dat we dit op deze manier kunnen en mogen verzorgen en delen.

 

Hopelijk weer tot volgend jaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0